Nexa AI je programska platforma za tiskalnik XiP Pro na osnovi umetne inteligence, razvita z namenom nenehnega izboljševanja 3D tiska izdelkov – to je izjemnega pomena za industrijske in proizvodne uporabnike, kjer sta ponovljivost in zanesljivost tiska najpomembnejši za aditivno proizvodnjo. Z vsako uporabo se programska oprema “uči” in tako postane učinkovitejša in uspešnejša. Prednosti za uporabnike vključujejo poenostavljene in avtomatizirane poteke dela, nadzor na daljavo, upravljanje tiskanja ter odkrivanje in posredovanje napak v realnem času. Glavne prednosti so predvsem zmanjšana poraba dodajnih materialov, nižji stroški dela, večja produktivnost in tudi ponovljivost procesa.

»Da bi resnično povečali aditivno proizvodnjo in jo postavili ob bok standardnim proizvodnim tehnologijam, sta ponovljivost in zanesljivost postopka absolutno najpomembnejši. Do zdaj so 3D-tiskalniki lahko natisnili karkoli, vendar se pri tem niso ničesar naučili. Verjamemo, da bo Nexa AI bistveno spremenila to paradigmo. Sposobnost vključitve same fizike procesa tiskanja v inteligenco tiskalnika je velik korak naprej pri razumevanju vseh vidikov načina ustvarjanja 3D-natisnjenih izdelkov,« je povedal Izhar Medalsy, glavni tehnični direktor v podjetju Nexa3D.

Osnovni modul Nexa AI je na voljo takoj, medtem ko bodo izboljšane funkcije in posodobitve na voljo pozneje letos. Programska oprema, ki jo podpira umetna inteligenca, bo skupaj z izjemno hitro hitrostjo tiskanja in zmogljivostjo tiskalnika Nexa3D XiP Pro spodbudila operativno učinkovitost in dodatno izboljšala proizvodne kapacitete za industrijske uporabnike, kar bo okrepilo zavezanost podjetja Nexa3D k premikanju meja na področju aditivne proizvodnje.