BigRep STUDIO G2

GRADUATE FROM DESKTOP. GET INDUSTRIAL.

Ponovno odkrijte proizvodnjo z industrijskimi materiali BigRep STUDIO G2. Zaprta tiskalna komora z nadzorovano temperaturo in se ponaša s prostornino 500 mm x 1000 mm x 500 mm, ki omogoča neprekinjeno tiskanje velikih predmetov iz najlona in drugih materialov, od standardnega ABS do ostalih inženirskih materialov. Dvojni ekstruder z dvema 0,6 mm šobama je zasnovan za tiskanje kompleksnih delov visoke ločljivosti v učinkovitem in stroškovno učinkovitem procesu.

INDUSTRIJSKI 3D TISK VEČJEGA FORMATA

Konstrukcijska prostornina STUDIO 1000 x 500 x 500 (mm) ustvarja prostor za inovacije z uporabo aditivne proizvodnje v polni velikosti. Kombinacija funkcij ustvari vrhunsko okolje za hitro in varno tiskanje delov inženirske kakovosti velikega formata. To je industrijski 3D-tiskalnik v elegantnem, prostorsko ozaveščenem ohišju, ki ustreza vsakemu proizvodnemu okolju.

PRIMEREN TUDI ZA ABRAZIVNE MATERIALE

Z uporabo specializiranih šob iz orodnega jekla za uporabo filamentov, ojačanih z ogljikovimi vlakni, in druge abrazivne materiale je STUDIO najbolj vsestranski sistem za aditivno proizvodnjo. Posebej zasnovan ekstruder, izdelan za 3D-tiskanje z naprednimi filamenti tehničnega razreda pri visoki hitrosti, je namenjen hitri izdelavi industrijskih orodij, dolgih do enega metra, z možnostmi, ki jih potrebujete za izpopolnjevanje zahtevanih mehanskih lastnosti.

POPOLNOMA ZAPRTO OHIŠJE TISKALNIKA

Popolnoma zapro ohišje z nadzorovano temperaturo je popolno okolje za doseganje doslednih visokokakovostnih rezultatov tiskanja. Uporabnikom omogoča varen in enostaven dostop do tiskalne postelje ter možnost vizualnega spremljanja tiskalnega procesa v zaprtem prostoru. Avtomatske zaščite, kot je samodejna prekinitev tiska ob odpiranju vrat, zagotavljajo gladek in varen postopek tiskanja pri kateri koli nastavitvi.

ZAGOTAVLJA VARNOST IN ZDRAVO DELOVNO OKOLJE

S sistemom za filtriranje zraka BOFA je zagotovljeno zdravje in varnost ter skladnost s sedanjimi in prihodnjimi predpisi pri delu s kakršnimi koli potencialno nevarnimi materiali. Izolirano ohišje STUDIO z namenskim izhodom varno usmerja vse hlape v svoj filtrirni sistem, ki uporablja HEPA filtre za čiščenje zraka do certificirane najmanjše učinkovitosti 99,997 % do 0,3 mikrona in 95 % do 0,1 mikrona.

OPTIMALNE TEMPERATURE ZA 3D TISK

Pripravljalni čas je znatno skrajšan s hitro segreto tiskalno posteljo STUDIO, ki lahko doseže 80 °C za optimalen oprijem tiskalne postelje z različnimi visokokakovostnimi materiali v samo 15 minutah. Skupaj z induktivnim senzorjem, ki omogoča polavtomatsko izravnavo tiskalne postelje za zagotovitev optimalne kalibracije in največjega nadzora, je STUDIO narejen za hitro in dobro delovanje.

ZAPRTA KOMORA ZA FILAMENTE

Dve ogrevani komori zagotavljata, da materiali tehničnega razreda z občutljivimi okoljskimi zahtevami ostanejo suhi v dosledno nadzorovanem okolju za najboljšo kakovost. Obe komori, tiskalna postelja in delovni prostor imajo tudi neodvisen nadzor temperature – presegajo industrijske standarde in vam omogočajo največji nadzor nad vašim okoljem za 3D-tiskanje.

VIDEO PREDSTAVITEV INDUSTRIJSKEGA TISKALNIKA BigRep STUDIO G2

Tehnična specifikacija

Verzija BigRep STUDIO G2
Delovna prostornina x 1000 y 500 z 500 mm
Višina sloja 0.1 – 0.4 mm
Ostale višine so podprte v Slicerju.
Najvišja hitrost in pospešek 100 mm/s max.
Ekstruder Dual Fiber Extruder
Ekstruder je iz orodnega jekla
Certificirani BigRep materiali ASA, ABS, BVOH, HI-TEMP, PA6/66, PET-CF, PETG, PLA,
PLX, PRO HT, PVA, TPU
Ostali filamenti dobavljivi po dogovoru.
Podporni materiali BVOH
Ostali filamenti dobavljivi po dogovoru.
Kapaciteta filamenta Max. 2 roli 8 kg
Teža printerja prib. 550 kg
Velikost x 1715 y 1170 z 1765 mm
Moč 208 V – 240 V, 16 A, 50 / 60 Hz
Pretok filtrirnega sistema 150 m3/h min.
Varnostni certifikati CE