3D tiskalnik za industrijsko proizvodnjo

3D-tiskanje industrijske kakovosti – XiP Pro združuje kompaktnost, velik volumen tiska (292 x 163 x 410 mm) in visoko hitrost tiskanja (do 25 cm na uro) z 7K resolucijo za zagotavljanje visokokakovostnih prototipov. Z odprto materialno platformo, ki zagotavlja fleksibilnost, ponuja tudi široko paleto že potrjenih togih in elastomernih materialov.

Pošlji povpraševanje

XiP Pro ni “samo še en” namizni 3D SLA tiskalnik iz več razlogov. Glavna med njimi je tehnologija 3D tiskanja, ki jo uporablja. Tako kot industrijski 3D-tiskalniki XiP, NXE 400 in dentalni NXD 200, ima XiP Pro patentirano tehnologijo Nexa3D Lubricant Sublayer Photocuring ali LSPc, ki omogoča tisk do kar 25 cm na uro.

Stereolitografija (SLA) je ena izmed najbolj razširjenih tehnologij 3D tiska industrijska tehnologija 3D-tiska. Tehnologija sloni na principu uporabe visoko zmogljivih laserjev, ki strjujejo dodajni material – fotopolimerno smolo, iz katere nastane 3D tiskan izdelek. Primerna je za tisk izdelkov z zahtevo po visoki natančnosti in odlični kvaliteti površine – kot so voščeni modeli za litje kovin, figure, manjše komponente in ohišja, šablone,…

Tehnologija 3D tiskanja s smolo običajno spada v eno od treh glavnih kategorij:

Stereolitografija (SLA) – prva generacija

Digitalna obdelava svetlobe (DLP) – druga generacija

Stereolitografija z masko (mSLA) – tretja generacija

LSPc spada pod tehnologijo mSLA, ampak je v mnogih pogledih že naslednja, četrta generacija tiska z uporabo smole. Tako kot tradicionalno tiskanje SLA tudi mSLA strdi smolo tako, da jo izpostavi ultravijolični svetlobi, vendar namesto sledenja posamezni plasti z laserskim žarkom uporablja vir UV-svetlobe večje površine v obliki šablone, generirane s pomočjo zaslona visoke resolucije. To omogoča, da svetloba utrdi smolo istočasno po vsej plasti/ravnini strjevanja – za lažjo predstavo si predstavljajte osvetlitev z reflektorjem in šablono na njem, namesto sledenja s svinčnikom podobnim žarkom, kot je v primeru uporabe standardne SLA. Zaradi tega je mSLA tehnologija veliko hitrejša od tradicionalne SLA.

Nexa3D XiP Pro Tehnična specifikacija
Volumen tiska 292 x 163 x 410 mm; volumen tiska 19,5 litrov
Resolucija printa 25 µm – 200 µm
Resolucija LCD zaslona  7K (6480 x 3600)
Velikost pixla 46 µm
Hardware Ohišje iz aluminija; (D/Š/V): 622 x 447 x 895 mm; linearna vodila, visoko natančna Z-os; Ethernet / USB / Wi-Fi povezljivost; 10-palčni barvni LCD zaslon na dotik
Dodajni materiali Vse fotopolimerne smole proizvajalcev Henkel, BASF, in Keystone