Nexa3D je ameriški proizvajalec 3D tiskalnikov, ki omogočajo ultrahitro in kvalitetno aditivno proizvodnjo z visoko kapaciteto tiska, preverjenimi procesi in odprto materialno platformo. Patentirana tehnologija 3D-tiskanja Lubricant Sublayer Photocuring (LSPc) omogoča povečanje produktivnosti za kar 20-krat več kot pri drugih postopkih 3D-tiskanja. Ponujahjo široko paleto polimernih rešitev, ki segajo od namiznega 3D-tiskanja s fotopolimerno smolo do sistemov industrijske aditivne proizvodnje.

Industrijski namizni 3D tiskalnik

3D-tiskanje industrijske kakovosti po dostopni ceni. XiP združuje kompaktnost, velik volumen tiska (195 x 115 x 210 mm) in visoko hitrost tiskanja (do 18 cm na uro) za zagotavljanje visokokakovostnih prototipov. Z odprto materialno platformo, ki zagotavlja fleksibilnost, ponuja tudi široko paleto že potrjenih togih in elastomernih materialov.

Že od 6.834 € naprej

Več informacij
Pošlji povpraševanje

3D tiskalnik za industrijsko proizvodnjo

3D-tiskanje industrijske kakovosti po dostopni ceni. XiP Pro združuje kompaktnost, velik volumen tiska (292 x 163 x 410 mm) in visoko hitrost tiskanja (do 25 cm na uro) z 7K resolucijo za zagotavljanje visokokakovostnih prototipov. Z odprto materialno platformo, ki zagotavlja fleksibilnost, ponuja tudi široko paleto že potrjenih togih in elastomernih materialov.

 

Več informacij
Pošlji povpraševanje

3D tiskalnik za industrijsko proizvodnjo

Fotopolimerni 3D-tiskalnik NXE 400Pro, ki je idealen za uporabo v industriji in zobozdravstvu, se ponaša s 17-litrsko prostornino in maksimalno dimenzijo tiska 274 x 155 x 400 mm, ki zagotavlja izjemno visoke hitrosti brez kompromisov glede natančnosti ali prepustnosti izdelkov. 3D-tiskalnik NXE 400Pro ima patentirano tehnologijo lubricant sublayer photo-curing (LSPc®), ki zagotavlja natančnost in nizke tolerance z vrhunsko končno obdelavo površine.

Že od 39.425 € + DDV naprej

Več informacij
Pošlji povpraševanje

XiP ni “samo še en” namizni 3D SLA tiskalnik iz več razlogov. Glavna med njimi je tehnologija 3D tiskanja, ki jo uporablja. Tako kot industrijski 3D-tiskalniki NXE 400 in dentalni NXD 200, ima XiP patentirano tehnologijo Nexa3D Lubricant Sublayer Photocuring ali LSPc, ki omogoča tisk do kar 18 cm na uro na XiP modelu oz. kar 25 cm na uro na XiP Pro modelu.

Stereolitografija (SLA) je ena izmed najbolj razširjenih tehnologij 3D tiska industrijska tehnologija 3D-tiska. Tehnologija sloni na principu uporabe visoko zmogljivih laserjev, ki strjujejo dodajni material – fotopolimerno smolo, iz katere nastane 3D tiskan izdelek. Primerna je za tisk izdelkov z zahtevo po visoki natančnosti in odlični kvaliteti površine – kot so voščeni modeli za litje kovin, figure, manjše komponente in ohišja, šablone,…

Tehnologija 3D tiskanja s smolo običajno spada v eno od treh glavnih kategorij:

Stereolitografija (SLA) – prva generacija

Digitalna obdelava svetlobe (DLP) – druga generacija

Stereolitografija z masko (mSLA) – tretja generacija

LSPc spada pod tehnologijo mSLA, ampak je v mnogih pogledih že naslednja, četrta generacija tiska z uporabo smole. Tako kot tradicionalno tiskanje SLA tudi mSLA strdi smolo tako, da jo izpostavi ultravijolični svetlobi, vendar namesto sledenja posamezni plasti z laserskim žarkom uporablja vir UV-svetlobe večje površine v obliki šablone, generirane s pomočjo zaslona visoke resolucije. To omogoča, da svetloba utrdi smolo istočasno po vsej plasti/ravnini strjevanja – za lažjo predstavo si predstavljajte osvetlitev z reflektorjem in šablono na njem, namesto sledenja s svinčnikom podobnim žarkom, kot je v primeru uporabe standardne SLA. Zaradi tega je mSLA tehnologija veliko hitrejša od tradicionalne SLA.